OLEJE KOSMETYCZNE

Olej rycynowy kosmetyczny 100ml

7,31 zł brutto

Podziel się:

Opis produktu

Olej rycynowy (olej rącznikowy) to produkt roślinny, otrzymywany z nasion rącznika pospolitego. Ma właściwości kosmetyczne oraz zdrowotnechoć unikać go powinny kobiety w ciąży. Jest bezbarwny i posiada gęstą konsystencję. Olejek rycynowy był już znany przed 4 tysiącami lat w Indiach i Egipcie. 

Zastosowanie oleju rycynowego jest bardzo szerokie. Możemy go znaleźć w wielu produktach (kosmetyki, perfumy). Dzięki swoim właściwościom pobudzającym używane są najczęściej w lekach na zaparcia. Sprawdza się również jako składnik wielu odżywek do przesuszonych i zniszczonych włosów oraz paznokci. Bardzo dobrze się wchłania, dzięki temu jest uznanym składnikiem przy produkcji kremów, balsamów oraz innych kosmetyków do pielęgnacji ciała.

Przeważnie wmasowywuje się go bezpośrednio w skórę, włosy paznokcie, stopy, twarz. Można również dodać go szamponów, kremów, maseczek itp.

Na bazie oleju rycynowego przygotowuje się, też okłady w przypadku grzybicy, otarć, kaszaków i trądziku.


Zobacz również

OLEJE KOSMETYCZNE
Olej ARGANOWY BIO 50ml Etja
16,82 zł -10% 18,69 zł
OLEJE KOSMETYCZNE
Olej Arganowy BIO z certyfikatem biologicznym...
18,29 zł -10% 20,32 zł

Okład przygotowuje się z miękkiego materiału np. flaneli. Należy ją złożyć, aby powstało kilka warstw. Flanelę nasącza się olejem (wcześniej olej można podgrzać) i przykłada do skóry. Najlepiej robić okłady na noc, ponieważ powinien mieć on styczność ze skórą przez kilka godzin. Po zdjęciu okładu skórę, na której po kuracji zbiorą się toksyny, należy przemyć roztworem sody oczyszczonej (Pół łyżeczki sody na pół szklanki ciepłej wody), a następnie ciało dokładnie umyć wodą i mydłem.

Opinie klientów

Napisz opinię

Olej rycynowy kosmetyczny 100ml

Olej rycynowy kosmetyczny 100ml

Olej rycynowy (olej rącznikowy) to produkt roślinny, otrzymywany z nasion rącznika pospolitego. Ma właściwości kosmetyczne oraz zdrowotnechoć unikać go powinny kobiety w ciąży. Jest bezbarwny i posiada gęstą konsystencję. Olejek rycynowy był już znany przed 4 tysiącami lat w Indiach i Egipcie. 

Zastosowanie oleju rycynowego jest bardzo szerokie. Możemy go znaleźć w wielu produktach (kosmetyki, perfumy). Dzięki swoim właściwościom pobudzającym używane są najczęściej w lekach na zaparcia. Sprawdza się również jako składnik wielu odżywek do przesuszonych i zniszczonych włosów oraz paznokci. Bardzo dobrze się wchłania, dzięki temu jest uznanym składnikiem przy produkcji kremów, balsamów oraz innych kosmetyków do pielęgnacji ciała.

Przeważnie wmasowywuje się go bezpośrednio w skórę, włosy paznokcie, stopy, twarz. Można również dodać go szamponów, kremów, maseczek itp.

Na bazie oleju rycynowego przygotowuje się, też okłady w przypadku grzybicy, otarć, kaszaków i trądziku.

Napisz opinię

Path: > > > Olej rycynowy kosmetyczny 100ml