OLEJE KOSMETYCZNE

Naturalny Olej z miodli indyjskiej NEEM 50ml Etja

8,94 zł brutto

Podziel się:

Opis produktu

Naturalny, nierafinowany, kosmetyczny, tłoczony na zimno olej z nasion drzewa miodli indyjskiej jest stosowany w wielu preparatach ajurwedyjskich. Zawiera znaczne ilości NNKT oraz witaminy C i E. Ze względu na działanie antybakteryjne, przeciwwrzodowe, grzybobójcze i łagodzące jest często stosowany w leczeniu egzem, łuszczycy, grzybic, łupieżu oraz stanów zapalnych. Reguluje pracę gruczołów łojowych, zmniejsza ilość wydzielanego sebum, usuwa pryszcze. Doskonały jest w pielęgnacji paznokci i włosów, nadaje się do cery zniszczonej, suchej i skłonnej do wyprysków.

UWAGA! Oleju nie należy stosować do pielęgnacji skóry dziecka i kobiet w ciąży.

W temperaturze poniżej 23°C  zastyga.


Zobacz również

OLEJE KOSMETYCZNE
Olej ARGANOWY BIO 50ml Etja
16,82 zł -10% 18,69 zł
OLEJE KOSMETYCZNE
Olej Arganowy BIO z certyfikatem biologicznym...
18,29 zł -10% 20,32 zł

SPOSÓB UŻYCIA:

  • Mieszać z innym oleje nośnikowym np. olejem ze słodkich migdałów BIO lub olejem z pestek moreli) do 90% i stosować bezpośrednio na skórę.
  • Stosować w olejowych kąpielach w rozcieńczeniu z innym oleje nośnikowym (wcierać we włosy i skórę głowy, następnie zmyć delikatnym szamponem). Silnie nawilża suchą skórę głowy, wzmacnia włosy od cebulek stymulując ich wzrost oraz pomaga szybko pozbyć się łupieżu.
  • W rozcieńczeniu z innym olejem nośnikowym i dodatkiem olejku z drzewa herbacianego tworzy serum o silnym działaniu na walkę z trądzikiem.
  • Stosować jako dodatek do kremów i balsamów - zwiększa działanie kosmetyku w walce z suchą skórą.
  • Silny dodatek o właściwościach bakteriobójczych i grzybobójczych do kąpieli stóp - pomaga zwalczyć grzybicę stóp.
  • Mieszany z olejem z nasion dzikiej róży i stosowany punktowo regeneruję drobne skaleczenia i rany.
  • Stosować jako dodatek aromaterapeutyczny do masaży, który pomoże przywrócić zdrowie psychiczne

POCHODZENIE

Indie

Olej nośnikowy jest produktem naturalnym. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

Olej neem z miodoli indyjskiej oferowany przez firmę ETJA jest zimnotłoczony, nierafinowany i w 100% naturalny!

Opinie klientów

Napisz opinię

Naturalny Olej z miodli indyjskiej NEEM 50ml Etja

Naturalny Olej z miodli indyjskiej NEEM 50ml Etja

Naturalny, nierafinowany, kosmetyczny, tłoczony na zimno olej z nasion drzewa miodli indyjskiej jest stosowany w wielu preparatach ajurwedyjskich. Zawiera znaczne ilości NNKT oraz witaminy C i E. Ze względu na działanie antybakteryjne, przeciwwrzodowe, grzybobójcze i łagodzące jest często stosowany w leczeniu egzem, łuszczycy, grzybic, łupieżu oraz stanów zapalnych. Reguluje pracę gruczołów łojowych, zmniejsza ilość wydzielanego sebum, usuwa pryszcze. Doskonały jest w pielęgnacji paznokci i włosów, nadaje się do cery zniszczonej, suchej i skłonnej do wyprysków.

UWAGA! Oleju nie należy stosować do pielęgnacji skóry dziecka i kobiet w ciąży.

W temperaturze poniżej 23°C  zastyga.

Napisz opinię

Path: > > > Naturalny Olej z miodli indyjskiej NEEM 50ml Etja