Nowość
Promocja

-15%

Naturalny OLEJ LAUROWY 20ml ESENT
OLEJE KOSMETYCZNE

Naturalny OLEJ LAUROWY 20ml ESENT

8,09 zł brutto

9,51 zł

Podziel się:

Opis produktu

Olej Laurowy znany jest od setek jeśli nie tysięcy lat ze swoich właściwości bakteriobójczych i przeciwzapalnych. W temperaturze pokojowej ma postać stałej zielonej masy. Wystarczy go minimalnie podgrzać aby zmienił stan skupienia na płynny. Olej cechuje się stosunkowo silnym charakterystycznym zapachem wawrzynu.

To znakomity środek do walki z trądzikiem, łupieżem, a także przynoszący ulgę przy schorzeniach reumatycznych.

Olej laurowy zawiera w swym składzie Pentolinę, która pobudza pracę mieszków włosowych, stymulując porost włosów. Dzięki wysokiej zawartości chlorofilu wspomaga gojenie ran i stanów zapalnych skóry. Dzięki zawartości olejków eterycznych (3,1% masy) jest znakomitym środkiem antygrzybicznym.


Stosowanie:

Olej można stosować bezpośrednio na skórę, punktowo na zmiany trądzikowe, bądź na większe powierzchnie, przy łagodzeniu bóli reumatycznych czy stanów zapalnych.

W przypadku stosowania na włosy należy go wymieszać z innym olejem bazowym, np.: olejem ze słodkich migdałów, olejem makadamia (zalecane stężenie 1:1), i wmasować w skórę głowy na 15 minut przed umyciem głowy.

POCHODZENIE: Olej wyprodukowany w UK z surowca pochodzącego z Bliskiego Wschodu.

SKŁAD: INCI: Laurus Nobilis Oil

W temperaturze pokojowej ma postać ciemnozielonego masła, wystarczy na chwilę włożyć butelkę do ciepłej (NIE WRZĄCEJ!!!) wody i przejdzie w stan płynny. Zawiera 3,1% olejków eterycznych, zawartość wody poniżej 0,3%.
Cas Nos: 84603-73-6

PRZECHOWYWANIE: Chronić przed ekspozycją na światło słoneczne. Przed użyciem delikatnie podgrzać (włożyć butelkę do ciepłej wody).

Opinie klientów

Napisz opinię

Naturalny OLEJ LAUROWY 20ml ESENT

Naturalny OLEJ LAUROWY 20ml ESENT

Olej Laurowy znany jest od setek jeśli nie tysięcy lat ze swoich właściwości bakteriobójczych i przeciwzapalnych. W temperaturze pokojowej ma postać stałej zielonej masy. Wystarczy go minimalnie podgrzać aby zmienił stan skupienia na płynny. Olej cechuje się stosunkowo silnym charakterystycznym zapachem wawrzynu.

To znakomity środek do walki z trądzikiem, łupieżem, a także przynoszący ulgę przy schorzeniach reumatycznych.

Olej laurowy zawiera w swym składzie Pentolinę, która pobudza pracę mieszków włosowych, stymulując porost włosów. Dzięki wysokiej zawartości chlorofilu wspomaga gojenie ran i stanów zapalnych skóry. Dzięki zawartości olejków eterycznych (3,1% masy) jest znakomitym środkiem antygrzybicznym.

Napisz opinię

Path: > > > Naturalny OLEJ LAUROWY 20ml ESENT