Nowość
Promocja

-15%

Naturalny OLEJ ANDIROBA nierafinowany, zimnotłoczony 20ml ESENT
OLEJE KOSMETYCZNE

Naturalny OLEJ ANDIROBA nierafinowany, zimnotłoczony 20ml ESENT

7,74 zł brutto

9,11 zł

Podziel się:

Opis produktu

Olej Andiroba jest stosowany od stuleci przez Indian jako panaceum na:

  • zranienia,
  • zwichnięcia,
  • stany zapalne skóry.

Swoje działanie zawdzięcza unikalnej kombinacji kwasów tłuszczowych i triterpenów o działaniu przeciwzapalnym.

Dzięki zawartości kwasu gamma-linolenowego olej:

  • opóźnia procesy starzenia skóry,
  • obniża skłonność do alergii,
  • ujędrnia i uelastycznia skórę.

Unikalnym składnikiem oleju jest ANDIROBINA, substancja o właściwościach kojących i przeciwzapalnych:

  • ukąszenia owadów,
  • łuszczyca,
  • stany zapalne skóry.

Olej Andiroba pozyskiwany z nasion/orzechów drzewa Carapa guianensis, rosnącego naturalnie w dorzeczu Amazonki i Orinoko w Ameryce Południowej, tłoczony na zimno, nierafinowany.

Olej ma złoto-żółty kolor, specyficzny aczkolwiek delikatny zapach. W temperaturach poniżej 17 stopni gęstnieje, aby w okolicach ok 10 stopni zastygnąć, w kontakcie ze skórą nawet „ścięty” olej błyskawicznie się rozpuszcza i szybko wchłania.


Stosowanie.

Ze względu na unikalny skład , a zwłaszcza na wysoką zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych, olej najlepiej stosować po rozcieńczeniu dowolnym olejem kosmetycznym w proporcji 1:2 do 1:5, punktowo w miejsca po ukąszeniu owadów, czy opuchliznę można stosować bez rozcieńczania.

Olejem można wzbogacać bazy kremowe, sprawdzi się jako dodatek do maseczek i balsamów do ciała, a także przy pielęgnacji dłoni i paznokci.

Informacje chemiczne.

INCL 100% Carapa guianensis Nut Oil

Gęstość w tem pokojowej 0,919 g/ml

Pochodznie.

Olej wyprodukowany w Brazylii, certyfikowany w wielkiej Brytanii.

Przechowywanie.

Po otwarciu przechowywać w chłodnym miejscu, nie wystawiać na słońce, przy przechowywaniu w lodówce należy się liczyć z mocnym zgęstnieniem - „ścięciem” oleju.

Opinie klientów

Napisz opinię

Naturalny OLEJ ANDIROBA nierafinowany, zimnotłoczony 20ml ESENT

Naturalny OLEJ ANDIROBA nierafinowany, zimnotłoczony 20ml ESENT

Olej Andiroba jest stosowany od stuleci przez Indian jako panaceum na:

  • zranienia,
  • zwichnięcia,
  • stany zapalne skóry.

Swoje działanie zawdzięcza unikalnej kombinacji kwasów tłuszczowych i triterpenów o działaniu przeciwzapalnym.

Dzięki zawartości kwasu gamma-linolenowego olej:

  • opóźnia procesy starzenia skóry,
  • obniża skłonność do alergii,
  • ujędrnia i uelastycznia skórę.

Unikalnym składnikiem oleju jest ANDIROBINA, substancja o właściwościach kojących i przeciwzapalnych:

  • ukąszenia owadów,
  • łuszczyca,
  • stany zapalne skóry.

Olej Andiroba pozyskiwany z nasion/orzechów drzewa Carapa guianensis, rosnącego naturalnie w dorzeczu Amazonki i Orinoko w Ameryce Południowej, tłoczony na zimno, nierafinowany.

Olej ma złoto-żółty kolor, specyficzny aczkolwiek delikatny zapach. W temperaturach poniżej 17 stopni gęstnieje, aby w okolicach ok 10 stopni zastygnąć, w kontakcie ze skórą nawet „ścięty” olej błyskawicznie się rozpuszcza i szybko wchłania.

Napisz opinię

Path: > > > Naturalny OLEJ ANDIROBA nierafinowany, zimnotłoczony 20ml ESENT